Hlavní obsah

Bill Gates zakazuje svým dětem iPody

Právo, Novinky, mif, nka

Chuť na populární iPod a iPhone si musejí nechat zajít děti miliardáře a zakladatele společnosti Microsoft Billa Gatese. Stylový hudební přehrávač a mobilní telefon totiž vyrábí společnost Apple, jeho největší konkurent. V rozhovoru pro americký časopis Vogue to přiznala Gatesova žena Melinda.

Článek

„U nás doma je dovoleno skoro všechno. Zůstávají ale dvě věci, které dětem nepovolíme – iPod a iPhone. Možná je to kruté, ale pochopitelné,“ prohlásila Gatesová, která má s manželem tři děti ve věku šest až dvanáct let.

I ona ale uznala, že obě technické hračky mají něco do sebe. „Když vidím přátele, kteří mají iPhone, říkám si, jak by bylo fajn něco takového mít,“ připustila.

Podle časopisu Vogue děti Billa Gatese používají konkurenční multimediální přehrávač Zune od Microsoftu.

Kdo je Bill Gates

Wiliam Henry Gates III, který je pro širokou veřejnost známý jako Bill Gates, se narodil roku 1955 v Seattlu. Je jedním ze spoluzakladatelů společnosti Microsoft, kterou až do poloviny roku 2008 sám vedl.

Po odchodu z čela Microsoftu založil Gates dobročinnou nadaci, která se snaží bojovat s chudobou a nemocemi. V současné době je podle magazínu Forbes bývalý šéf Microsoftu jedním z nejbohatších lidí na celém světě.

Na závěr rozhovoru ještě Gatesová doplnila, že její děti pochopitelně nepoužívají ani počítače a notebooky od Applu.

Reklama

Výběr článků

Načítám