Hlavní obsah

Městečko Eu se musí přejmenovat kvůli internetovým vyhledávačům

Francouzské městečko Eu nijak nevyniká velikostí, ale rozhodně může turistům nabídnout spoustu zajímavých atrakcí. Jenže kvůli internetovým prohlížečům a existenci zkratky EU pro Evropskou unii je bývalé turistické centrum v Normandii na pokraji krachu. Nalézt jakékoli informace o malém zámeckém sídle na internetu je nemožné. A proto teď radní odhlasovali, že se město přejmenuje.

Článek

Když totiž do internetového vyhledávače zadá člověk heslo Eu, tak vyjedou pouze odkazy související s Evropskou unií, nikoli s městečkem. A ve francouzské verzi vyhledávače se zase objeví stránky související s tvarem slovesa mít (avoir).

Malé normandské město přitom nabízí turistům úchvatný zámek a okouzlující zahrady. Starostka Marie-Françoise Gaouyerová má dvě možnosti, buď internetovým vyhledávačům zaplatí tisíce eur za to, aby odkaz na stránky města při vyhledávání hesla „Eu“ umístily na první příčky mezi výsledky, nebo prostě a jednoduše jméno města změnit.

:. Zámek v Eu ve Francii. Foto: www.ville-eu.fr

„Druhá možnost se jeví jako nejrozumnější,“ věří starostka Gaouyerová. Podle ní by tak město mohlo získat nové jméno Ville d´Eu (Město Eu), ale ve hře jsou také Eu-le-Château (Eu zámek) a Eu-en-Normandie (Eu v Normandii). V městečku Eu v minulosti pobývali také Jana z Arku a Vilém Dobyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám