Hlavní obsah

I zadlužit se můžete rozumně, využijte předvánoční akce bank

Novinky, bab

Mnohé banky na poslední týdny v roce připravují výhodnější úvěrové nabídky. Můžete se například vyhnout placení úroků či třeba získat věcný dárek. Pokud se rozhodnete pořídit si ještě před Vánoci nějakou věc na dluh, vybírejte pečlivě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Stalo se téměř tradicí, že mnohé banky svým klientům s dobrou platební morálkou úvěry zlevní snížením úrokových sazeb či odpuštěním několika splátek. Některé banky (například Air Bank) tuto nabídku mají celoročně, jiné naopak nárazově.

Mezi ně patří například ČSOB a Era. „Aktuálně ČSOB i Era nabízí půjčku od poloviny splácení bez úroků. Například u konsolidace tak klient díky benefitu ušetří dvakrát – nejdříve mu banka sníží měsíční splátku sloučením půjček do jedné a od poloviny splácení klientovi snížíme splátku znovu díky odpuštění úroků,” upřesnila Pavla Hávová z ČSOB.

Obě banky odpouštěly svým klientům polovinu úroků už v na přelomu jara a léta letošního roku. Po několikaměsíční pauze akci obnovily a současná akční nabídka pro neúčelové půjčky i refinancování půjček, respektive jejich konsolidaci je platná do 31. prosince 2015.

Až do konce roku 2015 připravila pro své klienty Česká spořitelna akční nabídku Půjčky, která promine až 12 měsíčních splátek. Podmínkou pochopitelně je, aby klienti řádně spláceli.

Aktuální nabídku platnou pro Osobní úvěr a Optimální půjčku nabízí Komerční banka. „Klientům, kteří do 31. prosince 2015 uzavřou smlouvu na dobu trvání 72 měsíců, vrátíme první a poslední anuitní splátku,” doplnil Michal Teubner.

Úvěry bez navýšení

Na zákazníky, kteří koupí nějaké zbožíprostřednictvím splátkového prodeje přímo na prodejnách, cílí se svou nabídkou společnosti Cetelem a Home Credit. Poskytují totiž tzv. úvěry bez navýšení - úvěry s nulovým úrokem.

„V rámci předvánočních akcí jsme pro klienty připravili v případě splátkového prodeje úvěry bez navýšení a navíc s nulovou přímou platbou. V současné době je mohou lidé využít v prodejnách IKEA, Alza.cz, Mall.cz a o víkendech v Elektro Expert,” upřesnila mlvčí Cetelem Barbora Minksová.

Věcný dárek či sbírání odměn

Equa bank vybraný počet klientů, kteří si do konce listopadu 2015 sjednají produkt RePůjčka ve výši minimálně 100 tisíc korun, odmění televizí LG.

„Pokud naši klienti zaplatí své vánoční nákupy u partnerů bene+ v České republice kreditní kartou, získají nejen zpět až 30 procent z nákupu, ale také mohou sbírat samolepky za každý nákup nad 300 korun a vyměnit je za odměny z vánoční Kocourovy kolekce,” upozornila Lucie Policarová z GE Money Bank.

GEMB navíc řádně splácející klienty, kteří si sjednají Expres půjčku do konce roku 2015, odměňuje každý měsíc i finanční hotovostí od 100 do 500 korun podle výše sjednaného úvěru.

Banka Zuno spouští od prosince vánoční kampaň na odměňování svých klientů. Ti získají za otevření účtu, sjednání půjčky či refinancování dárek v podobě cestovního poukazu v hodnotě tři tisíce korun.

„Stačí si požádat o půjčku nebo refinancování během prosince a v tom samém měsíci dostat od Zuno finální nab ídku. Poukaz získá každý, kdo si v Zuno otevře účet v průběhu prosince a do konce ledna zaplatí platební kartou minimálně tři tisíce korun,” doplnil mluvčí banky Vladimír Michna.

Reklama

Související články

Češi splácejí spíše dluhy bankám než rodině

Češi přistupují ke splácení půjček od příbuzných velmi benevolentně. Jako mnohem závažnější považují dluhy u bank, především pak hypotéky. To Němci chtějí být...

Výběr článků

Načítám