Hlavní obsah

Z prodejen Julius Meinl se stanou obchody Albert

PRAHA

Firma Ahold, která v ČR provozuje obchody Albert a Hypernova, převezme všechny prodejny firmy Julius Menl. Dosavadní obchody Julius Meinl se tak změní na Alberty. V ČR jich tak celkem bude už asi 250. Že se Julius Meinl z českého trhu stahuje, je známo už delší dobu.

Článek

Mluvčí firmy Ahold Kateřina Černá nesdělila, kolik společnost za převzetí zaplatí. Meinl má v ČR asi 67 prodejen.

"Ahold získá nejenom hmotný majetek v rámci jednotlivých prodejen společnosti Julius Meinl v České republice, ale nabídne také zaměstnání jeho zaměstnancům v daných prodejnách. Navíc Ahold převezme veškeré zboží na prodejnách a stávající nájemní smlouvy," sdělila Černá.

Převzetí musí ještě povolit antimonopolní úřad, firma Ahold předpokládá že prodejny převezme do konce tohoto roku. Ředitel nizozemské firmy Ahold Anders Moberg řekl, že firma je vděčná za to, že může posílit pozici na českém trhu. Zvlášť pokud firma nemusí budovat nové prodejny, ale stačí převzít stávající od konkurenčního obchodu.

Julius Meinl je součástí rakouského holdingu, který kromě maloobchodních řetězců distribuuje kávu a čaj. V ČR působila 11 let, zaměstnává 1700 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám