Hlavní obsah

Litr nafty stojí méně než 26 korun, zlevnil i benzín

Pohonné hmoty v Česku dále zlevňují a jejich ceny jsou nejnižší za více než šest a čtvrt roku. Cena nafty se dostala pod 26 korun za litr. Nyní za ni motoristé v průměru zaplatí 25,66 koruny, což je o 46 haléřů méně než před týdnem. Cena Naturalu 95 za týden klesla o 27 haléřů na 27,48 koruny za litr. Vyplývá to z informací společnosti CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 27. lednu

Článek

Analytici předpokládali, že ceny paliv budou nadále klesat kvůli snižování cen ropy na trzích.

České čerpací stanice snižují ceny už několik měsíců, ještě počátkem loňského července byl benzin dražší o zhruba pět korun a nafta o více než šest korun. Za poklesem je zlevňování ropy, jejíž ceny od počátku roku ztrácejí přes 25 procent.

Nejdražší pohonné hmoty jsou nadále u čerpacích stanic v Praze. Natural 95 v hlavním městě stojí průměrně 28,20 Kč za litr a diesel 27,08 Kč/l. Benzín nad 28 korun se prodává ještě v Jihomoravském kraji a na Vysočině.

V těchto regionech a ještě v Olomouckém kraji a na Vysočině zaplatí lidé více i za naftu, jejíž cena se v těchto krajích na rozdíl od zbytku republiky nedostala pod hranici 26 korun za litr.

Benzín natankují řidiči stejně jako v předchozích týdnech nejlevněji v Libereckém kraji. Tamní pumpy ho prodávají v průměru za 26,88 koruny za litr. Cena nafty je nejnižší nadále v Pardubickém kraji, průměrně 24,92 Kč/l.

Reklama

Související články

Ropa začala zdražovat kvůli mrazu

Světové ceny ropy v pátek dopoledne navázaly na čtvrteční růst, zvýšily se až o pět procent a vystoupily nad hranici 30 dolarů za barel. K růstu jim pomohlo...

Výběr článků

Načítám