Hlavní obsah

Medvěděv: Ukrajinci jsou podvodníci, tři miliardy dolarů nesplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv se domnívá, že Ukrajina neuhradí Rusku dluh tři miliardy dolarů (74 miliard Kč), jehož splatnost vyprší 20. prosince. Vládu v Kyjevě označil za podvodníky.

Foto: Dmitry Astakhov/RIA Novosti/Pool , Reuters

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv

Článek

„Mám pocit, že to nesplatí, protože jsou to podvodníci," prohlásil podle agentury Reuters premiér v rozhovoru poskytnutém ruským televizním stanicím.

Moskva v polovině listopadu uvedla, že je ochotna přistoupit na rozložení splátek ukrajinského dluhu do tří let, pokud se za ně Západ zaručí. Ruské ministerstvo financí však o víkendu oznámilo, že Spojené státy odmítly požadované záruky poskytnout.

Ruský ministr financí Anton Siluanov ve středu prohlásil, že pokud Ukrajina dluh nesplatí do deseti dnů od 20. prosince, zahájí Moskva proti Kyjevu právní kroky.

Úvěr Rusko poskytlo v roce 2013 vládě bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, který byl svržen v únoru 2014.

Reklama

Související témata:

Související články

Ukrajina a Rusko si vyměnily zajaté vojáky

Ukrajina a Rusko si v úterý vyměnily důstojníky zajaté na východě země během bojů armády se separatisty. Ruský major Vladimir Starkov byl mezitím ukrajinským...

Výběr článků

Načítám