Hlavní obsah

Řidiče čeká v Praze na Jižní spojce peklo, silničáři omezí na dva týdny provoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dva týdny se od středy omezí provoz na jedné z nejvytíženějších silnic Česka - pražské Jižní spojce. Silnice bude zúžena v úseku o délce asi 2,5 kilometru, oznámil v úterý mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Déle než týden se doprava omezí i na další frekventované cestě, a to na ulici 5. května. Důvodem omezení je v obou případech oprava vozovky.

Na Jižní spojce budou moci řidiči od 12. do 26. srpna v úseku mezi ulicemi Vídeňská a Chodovská projet pouze dvěma pruhy v každém směru místo nynějších tří. Z toho jeden jízdní pruh bude převeden do protisměru.

"Kvůli uzavření nájezdové rampy z Jižní spojky do ulice Hlavní ve dnech 13. až 17. srpna bude vedena objízdná trasa po nájezdové rampě z Jižní spojky na 5. května a dále dle dopravního značení směr Spořilov," doplnil Hofman.

Na ulici 5. května bude omezení platit od 12. do 21. srpna mezi křižovatkami s ulicemi Ryšavého a Vyskočilova. Délka úseku je podobně jako u opravované části Jižní spojky zhruba 2,5 kilometru. Také na ulici 5. května se silnice zúží ze tří na dva jízdní pruhy v každém směru, z čehož jeden ve směru do centra bude převeden do protisměru.

"Z důvodů uzavření sjízdné rampy z 5. května na Jižní spojku ve směru na Prahu 10 bude vedena objízdná trasa po ulici Ke garážím a sjízdné rampě na Jižní spojku," sdělil mluvčí magistrátu.

Vzhledem k omezení průjezdu na nájezdové rampě z Jižní spojky na 5. května ve směru na Brno a na mostě u ulice Ke garážím platí objízdná trasa pro nákladní automobily s váhou nad 12 tun mezi 07:00 a 19:00. A to ve směru na Brno po Spořilovské ulici a na Plzeň po Jižní spojce, Barrandovském mostě, Strakonické ulici a Pražském okruhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám