Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku dál zdražují, cena míří k 31 korunám za litr

Ceny pohonných hmot v Česku dále stoupají, a navíc zrychlily růst. V uplynulém týdnu zdražily v průměru benzín i nafta shodně o 40 haléřů, kdežto v předchozím týdnu činil růst 21 haléřů u benzínu a 27 u nafty. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 4. březnu

Článek

Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 dosáhla ke středě 4. března 30,78 koruny za litr a cena nafty 30,98 koruny.

V několika krajích se již průměrné ceny pohonných hmot dostaly nad 31 korun, u samotné nafty to bylo téměř v polovině regionů. Nikde se již ceny neudržely pod hranicí 30 korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejvyšší jsou opět ceny v Jihomoravském kraji, který nedávno překonal i dříve dlouhodobě nejdražší Prahu. Na jihu Moravy koupí řidiči litr Naturalu 95 za 31,62 koruny a litr nafty za 31,75 koruny. Naopak nejlevnější je benzin v Královéhradeckém kraji, kde stojí v průměru 30,19 koruny. Naftu koupí za nejnižší cenu motoristé v Karlovarském kraji, a to za 30,40 koruny.

Po řadu měsíců od loňského podzimu ceny pohonných hmot v Česku klesaly. Důvodem byl podle odborníků přebytek ropy na trhu. Pokles ale zhruba v polovině února skončil a podle analytiků by v delším horizontu měly ceny již jen stoupat či stagnovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám