Hlavní obsah

Ministerstvo varuje před sázením na Eurojackpot přes firmu Lottoland

Novinky, tov

Ministerstvo financí varovalo české sázkaře před společností Lottoland. Upozorňuje, že firma se sídlem na Gibraltaru nemá povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Vzhledem k modifikaci loterie podle ministerstva hrozí, že firma nebude schopná vyplácet výhry.

Foto: Eurojackpot, Sazka

Eurojackpot

Článek

„Ministerstvo financí jako správní orgán příslušný k vydání povolení k provozování číselných loterií upozorňuje české sázející, že společnosti Lottoland nebylo vydáno povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Přesto společnost Lottoland sázky na Eurojackpot v České republice nabízí,” uvedl mluvčí ministerstva Radek Ležatka.

Společnost podle něj nemá povolení k provozování této loterie ani v žádném jiném státě, který se jí účastní.

Na provozování loterie Eurojackpot má v Česku povolení Sazka, která podala na Lottoland už loni na podzim žalobu.

Ministerstvo financí upozorňuje, že při neoprávněném provozování loterií nemají sázející záruku řádného průběhu loterie a vyplacení výher.

Pokuta hrozí i sázejícím

„Z webových stránek společnosti Lottoland dále vyplývá, že společnost nabízí dvě modifikace oproti legálním provozovatelům Eurojackpotu, a to dvojitý jackpot a číselný štít. Vzhledem k jejich povaze a výši možných výher v číselné loterii Eurojackpot je pravděpodobné, že společnost Lottoland nebude schopna závazky z nich vzniklé plnit,” dodal mluvčí ministerstva.

Ministerstvo dodalo, že společnost Lottoland má sídlo na Gibraltaru, přitom podle  ustanovení loterijního zákona je účast na sázkách v zahraničí a jejich placení do zahraničí zakázané.

V případě porušení tohoto zákazu sázejícím hrozí pokuta až do výše 10 miliónů korun. Sankce v této výši hrozí i společnosti Lottoland, na kterou ministerstvo podalo trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám