Hlavní obsah

Benzín a nafta zlevnily o dalších 50 haléřů

Pohonné hmoty v Česku od minulé středy opět zlevnily a jejich průměrná cena je pod 30 korunami za litr. Benzín Natural 95 motoristé v současné době natankují v průměru za 29,65 koruny za litr, což je o 46 haléřů méně než před týdnem. Průměrná cena nafty klesla o 49 haléřů na 29,73 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 28. lednu 2015

Článek

Pod třicetikorunovou hranici se průměrná cena benzínu dostala už minulý čtvrtek, o den později ji prolomil i diesel. Pokračuje tak zlevňování, které způsobil přebytek ropy na trhu.

Přitom od začátku loňského roku až do října se celorepublikové průměrné ceny stabilně držely nad 36 korunami a jen výjimečně mírně klesly pod tuto hranici. Poté ale začal výrazný pokles. Za celý loňský rok se ceny Naturalu 95 propadly v Česku o 4,16 koruny za litr a ceny nafty o 4,15 koruny.

Pod 30 korunami jsou průměrné ceny pohonných hmot už i ve většině krajů s výjimkou Jihomoravského kraje a Prahy. Za více než 30 korun se ještě prodává nafta ve středních Čechách a na Vysočině.

Nejlevnější za 25,40

Nejlevnější natural prodávají čerpací stanice v Pardubickém kraji, a to za 28,85 Kč za litr. Nejlevněji tam vyjde i nafta, kterou tam lidé mohou koupit za průměrných 28,87 koruny za litr. Jen o pár haléřů více dají řidiči za pohonné hmoty v Královéhradeckém kraji. Naopak nejvíce za ně motoristé zaplatí už tradičně v Praze. Tamní pumpy nabízejí benzín za průměrných 30,78 Kč za litr a diesel za 30,84 koruny za litr.

Vůbec nejlevnější je nyní Natural 95 v čerpací stanici Albert v Havlíčkově Brodě, kde podle webu Tankujlevneji.cz stojí 25,40 koruny za litr. Na několika pumpách u dálnice D1 přitom stojí litr benzínu 34,90 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám