Hlavní obsah

V Penny prodávali pod označením Česká kvalita chipsy z Polska

Novinky, tov

Klamavou informaci o údajném českém původu potraviny zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v prodejně Penny Market v Třešti na Vysočině. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Regál s chipsy byl označen logem Česká kvalita.

Článek

Pod regálovým štítkem s nápisem Česká kvalita a s vyobrazením vlajky ČR prodejce nabízel dva druhy potraviny Chips Smažené bramborové lupínky s jasnou informací na obalu „Vyrobeno v Polsku pro PENNY Market s.r.o. …“.

”Z uvedeného vyplývá, že takovýmto způsobem poskytnuté informace mohou spotřebitele uvést v omyl, protože ten legitimně očekává, že potravina pochází z České republiky,” uvedl Kopřiva.

Foto: SZPI

Chipsy byly vyrobeny v Polsku.

SZPI nařídila prodejci, aby neprodleně odstranil klamavé označení země původu regálovým štítkem ve všech pobočkách Penny Market v ČR.

Tato kontrola proběhla v pátek. Při další kontrole v sobotu v jiné prodejně Penny Market na Nádražní ulici ve Vimperku inspekce ale opět zjistila, že prodejce uložené opatření nesplnil. Kromě chipsů z  Polska zde na regálech označené pod štítkem Česká kvalita prodávali i lihovinu Arktická jemná v půllitrovém balení ze Slovenska.

Za klamání spotřebitele a nesplnění uloženého opatření zahájí SZPI se společností Penny Market správní řízení o uložení pokuty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám