Hlavní obsah

Průměrná cena benzínu klesla v Česku pod 36 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku dál klesají. Benzín Natural 95 během uplynulého týdne zlevnil o 24 haléřů na průměrných 35,90 koruny za litr. Naftu motoristé natankují v průměru za 35,44 koruny za litr, což je o 16 haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Analytici další zlevňování očekávali, a to vzhledem k poklesu ceny na burze v Rotterdamu. [celá zpráva]

Benzín a nafta je proti minulému týdnu levnější i v Praze, přesto jsou tamní ceny v porovnání s ostatními kraji stále nejvyšší. Pražské čerpací stanice nyní prodávají natural za průměrných 36,80 koruny za litr a naftu za 36,88 koruny za litr.

Nad částkou 36 korun se průměrná cena benzínu drží ještě v Jihomoravském, Olomouckém a Zlínském kraji a na Vysočině. Průměrná cena nafty je ve všech regionech s výjimkou zmíněné Prahy pod touto hranicí.

Vůbec nejlevnější je nafta v Královéhradeckém kraji, kde se prodává v průměru za 34,81 koruny za litr. Zhruba stejně, a to 34,82 koruny, dají za diesel lidé v Pardubickém kraji. V tomto regionu řidiči nejméně zaplatí i za benzín, a to v průměru 35,34 koruny. Jen o haléř dražší je v Ústeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám