Hlavní obsah

Vodafone začne brát starší telefony na protiúčet

Společnost Vodafone bude od září od zájemců o nákup nového mobilu vykupovat staré mobilní přístroje. Na protiúčet ale nebude brát všechny, uvedla firma. Na službě operátor spolupracuje s firmou Mobil Pohotovost.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí Vodafonu Markéty Kuklové bude operátor telefony vykupovat ve všech svých prodejnách.

"Výhodou je, že tímto způsobem může zákazník prodat i více telefonů, výslednou částku může použít na nákup jednoho či více nových přístrojů na téže prodejně," řekla.

Odkupovaný přístroj bude muset být funkční. Některé opravdu staré modely ale do programu zařazené nejsou. Do budoucna Vodafone plánuje pro zákazníky na svých webových stránkách spustit aplikaci, kde si budou moci sami orientačně zjistit cenu svého telefonu. Do té doby zákazníkovi zdarma zjistí cenu telefonu v prodejnách Vodafonu.

Odkup už nabízí O2, T-Mobile váhá

Konkurenční operátor O2 nabízí podobnou službu již delší dobu.

„Zákazníci mají dvě možnosti, jak naložit se starým telefonem. První z nich je odkup. Klient přinese svůj starý funkční mobil do jedné z našich prodejen, náš konzultant podle jeho opotřebení určí jeho hodnotu (zejména s ohledem na stav LCD displeje, krytu, stáří baterie, přítomnost nabíječky nebo funkčnost fotoaparátu, která je mu poté odečtena z ceny nového zařízení,” řekl Novinkám mluvčí O2 Martin Žabka.

Jestliže zákazníkovi starý mobil už nefunguje, nebo není zařazen mezi stovkami vykupovaných modelů, je možné ho u O2 zdarma nechat k ekologické recyklaci. Za každý takový telefon firma posílá 25 korun na podporu Linky bezpečí.

Třetí z velkých tuzemských operátorů T-Mobile v současnosti telefon na protiúčet nebere, budoucí plány v této oblasti nechce prozrazovat. Před několika lety dával T-Mobile za odevzdané staré mobily tzv. recyklístky na slevu v hodnotě 200 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft nabídne nový mobil za 500 Kč

Žádná Windows, žádný dotykový displej. Společnost Microsoft Devices, která nyní již plně ovládá mobilní divizi finské Nokie, se nesoustředí pouze na populární...

Výběr článků

Načítám