Hlavní obsah

Sazka v novém. Změnila losovací pořady, moderátory i studio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Sazka sázková kancelář od čtvrtka inovuje vysílání všech losování her Sportky, Šťastných 10 a Euromiliony. Kromě dvou nových moderátorů se výrazně změnilo také studio, jehož součástí jsou nově mimo jiné i velké plazmové obrazovky či digitální LED stěna.

Sazka v novém. Změnila losovací pořady, moderátory i studioVideo: Novinky

 
Článek

Podle generálního ředitele společnosti Roberta Chvátala se při změnách inspirovali u konkurenčních velkých evropských loterií. Vybudování nového studia trvalo několik měsíců.

„Sazka má jako národní loterie ambici hrát ligu mistrů ve všech oblastech, při přípravě nového konceptu vysílání jsme proto také analyzovali losovací pořady některých velkých a úspěšných evropských loterií. A dnešním otevřením nového studia jsme postoupili do skupiny nejlepších evropských týmů,“ uvedl Chvátal.

Moderování bude živější

Novou moderátorskou dvojici, Romanu Goščíkovou a Tomáše Matušku, vybrali odborníci a v poslední fázi samotní sázející, ze zhruba dvou set zájemců v pětikolovém řízení. Současné moderátorské trio odchází.

„Moderování je adrenalinové především ve stopáži, která je dána v celkovém čase 2:20 a mnohokrát se nám při zkouškách stalo, že jsme byli o sekundu o dvě delší. A to je právě to nejtěžší, trefit se do stanoveného času, protože jsme s Romanou oba upovídaní a rádi bychom k tomu přidali něco víc,“ směje se nový moderátor Matuška.

Vysílání má být živější, přispět k tomu má i volný pohyb moderátorů po studiu, při něm je budou snímat tři stacionární kamery. Dalších devět čipových kamer bude zabírat losovací zařízení a tažené míčky. Nové budou i dekorace, znělka či hudba, kterou složil Jan P. Muchow.

Rozhovory s osobnostmi

Novinkou je také krátký rozhovor se známou osobností, ten bude součástí mimořádného losování Sportky. To společnost dělá jednou měsíčně. "Jako první představíme olympijského vítěze Jana Železného," prozradil Chvátal.

„V novém studiu zkoušíme už tři týdny. Je to pro mě nová zkušenost. Nejvíc se těším právě na mimořádné rozhovory s hosty, což pro mě bude nejakčnější a nejzajímavější,“ uvedla moderátorka Goščíková.

Beze změn zůstává čas a délka pořadů. "U klasického losování jsou to dvě minuty a dvacet vteřin. Mimořádné losování je přesně o minutu delší," doplnil šéf Sazky.

Jak vydělává česká loterijní jednička

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina předloni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka, sázková kancelář.

Česká loterijní jednička dosáhla v roce 2012 zisku před započtením úroků, daní, odpisů a amortizace (EBITDA) jednu miliardu korun. Pro rok 2013 odhaduje zisk 1,3 miliardy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám