Hlavní obsah

Inspirujte se věštcem z Omahy: Nový index poodhalí investice miliardářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Newyorská burza NYSE tento týden uvedla do provozu nový index iBillionaire. Ten obsahuje 30 podniků z S&P 500, do kterých sledovaní miliardáři investovali nejvíc prostředků. Tato skutečnost by mohla napomoci s orientací dalším zájemcům o investice na burze.

Foto: Handrejch Jan, Právo

Budova hlavní burzy na Wall Street v New Yorku

Článek

Index iBillionaire sleduje vývoj akciových podílů významných investorů a umožňuje tak nechat se inspirovat investičními kroky známých miliardářů, například Warrena Buffetta, napsala agentura AFP.

„V podstatě index funguje tak, jako byste dali dohromady skupinu miliardářů a požádali ji, aby se shodla na tom, které akcie z indexu S 500 jsou nejlepší investicí,“ uvedla společnost iBillionaire.

V čele indexu nyní podle agentury AFP stojí americká banka Wells Fargo, která patří mezi favority Warrena Buffetta. Ten si díky svým úspěšným investicím vysloužil přezdívku „věštec z Omahy“.

Internetový server televize CNBC nicméně upozorňuje, že miliardáři ve srovnání s drobnými investory disponují naprosto odlišným časovým horizontem, postojem k riziku a finančními nástroji. Mohou si dovolit velké ztráty a investují v horizontu desetiletí, nebo dokonce generací. Mají rovněž možnost využívat zajišťovací strategie a opce ke zvýšení výnosů a snížení rizik.

Reklama

Výběr článků

Načítám