Hlavní obsah

ČSA začnou znovu létat z Prahy do Bratislavy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie (ČSA) spustí od prosince jednak letecké spojení mezi Prahou a Bratislavou a dále pak mezi Košicemi a Bratislavou. ČSA nabídnou na obou linkách šest zpátečních spojů týdně, od letní sezóny 2014 rozšíří nabídku na dva lety denně kromě soboty, uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Letoun ATR 42

Článek

„Slovensko je pro České aerolinie tradiční a přirozený trh, na kterém bychom chtěli být aktivnější,“ sdělil Jozef Sinčák, výkonný ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing. Připomněl, že ČSA mají za sebou tříletý restrukturalizační plán, v rámci kterého bylo nutné realizovat celou řadu úsporných opatření.

„V současnosti můžeme cestujícím na Slovensku nabídnout produkty, po nichž se poptávka zvyšuje, ale které na trhu chybějí. To je hlavní důvod otevření nových spojení Českých aerolinií na Slovensku,“ dodal Sinčák. Mezi Prahou a Bratislavou přestaly ČSA létat v roce 2011.

Na lince budou cestující přepravovat turbovrtulové stroje ATR typu 42 nebo 72, a to zpočátku v pondělí, ve středu a v pátek. Let mezi Prahou a Bratislavou trvá hodinu, vzdálenost činí zhruba 330 kilometrů. Cena zpáteční letenky do Bratislavy začne na 1990 korunách včetně letištních poplatků.

Společně s novou linkou mezi Prahou a Bratislavou zavedou ČSA také vnitrostátní letecké spojení mezi Košicemi a hlavním městem Slovenska, vzdálených od sebe zhruba 400 kilometrů. V aktuální zimní sezóně bude v provozu ranní i večerní spojení každé pondělí, středu a pátek, od konce března 2014 se rozšíří také na úterky, čtvrtky a neděle. Let bude trvat 50 minut. Cena zpáteční letenky bude začínat na 99 eurech (asi 2600 Kč) včetně všech letištních poplatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám