Hlavní obsah

Společnosti PPF a KKCG se zatím nedohodly ohledně prodeje O2 areny

– Praha

Investiční a finanční skupiny PPF a KKCG se doposud nedohodly na prodeji O2 areny v pražských Vysočanech. Nadále tak pokračují jednání, kdo získá podíl druhé strany.

Foto: archív, Právo

O2 arena

Článek

„Skupiny PPF a KKCG informují, že jednání o O2 areně nadále pokračují,“ uvedl mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Ve čtvrtek měl vypršet termín pro předložení vzájemných nabídek mezi oběma skupinami, a to obálkovou metodou. Halu měl získat ten, kdo do obálky napíše vyšší sumu. Ani jedna ze stran formu ani termín nabídek oficiálně nepotvrdila.

Ve hře je ovládnutí společnosti Bestsport Arena, která vznikla během insolvenčního řízení s předchozím provozovatelem O2 areny firmou Bestsport. Tento podnik včetně haly se v rámci reorganizačního plánu přesunul právě do nově vzniklé Bestsport Areny, jejíž zhruba 86procentní podíl drží prostřednictvím kyperské společnosti Lindus skupiny KKCG a PPF. Obě v ní mají 50procentní podíl, právě ten je předmětem obchodu.

Kvůli aréně krachla Sazka

Stavba O2 areny, která začala v říjnu 2002 a dokončena byla v březnu 2004, vyšla na sedm miliard korun. Nevýhodné úvěrové financování však výstavbu prodražilo. Kvůli závazkům spojeným se stavbou arény zkrachovala společnost Sazka, která ručila za úvěry a dluhopisy. Znalecký posudek vypracovaný společností Ernst & Young před časem odhadl cenu víceúčelové haly na 1,57 miliardy korun.

PPF a KKCG už dříve společně ovládly zkrachovalou Sazku, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Koupí loterijního byznysu, za který obě skupiny zaplatily dohromady 3,8 miliardy korun, vznikla nová společnost Sazka sázková kancelář. KKCG následně v prosinci 2012 za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám