Hlavní obsah

Francii sužuje rekordní nezaměstnanost

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Míra nezaměstnanosti ve Francii vystoupala v září na nový rekord, když počet evidovaných lidí bez práce stoupl o 60 000 na 3,29 miliónu. Oproti srpnu se jednalo o 1,9procentní nárůst. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na údaje tamního ministerstva práce.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Pařížská čtvrť La Défense

Článek

Opět se tak snížily šance, že se vyplní slib socialistického prezidenta Françoise Hollandea ohledně viditelného snížení nezaměstnanosti do konce letošního roku.

V srpnu klesl počet registrovaných uchazečů o práci o 50 000 osob na 3,23 miliónu a vláda očekávala, že je to začátek trendu snižování nezaměstnanosti. Byl to první pokles za více než dva roky. Ministerstvo pak ovšem tento počet redukovalo na maximálně 29 000 osob, a to kvůli programové chybě.

Míra nezaměstnanosti dosahuje v zemi galského kohouta 11 procent, což je nejvíc za posledních 16 let, připomněla agentura DPA.

Vládní odhady hovoří o tom, že by měla francouzská ekonomika letos vzrůst o 0,2 procenta, v roce 2014 pak přidat 1,3 procenta. Podle ekonomů je však růst příliš malý na to, aby došlo k výraznému zlepšení na trhu práce.

V Česku byla míra nezaměstnanosti za září 7,6 procenta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám