Hlavní obsah

Amazon míří do Česka, ve dvou distribučních centrech zaměstná 10 tisíc lidí

– Praha • Aktualizováno

Americký internetový obchod Amazon hodlá nejpozději příští rok otevřít v Česku dvě nová distribuční centra. Nacházet se budou u Prahy a Brna. V souvislosti s tím mají vzniknout tisíce nových míst.

Foto: Profimedia.cz

Sklad společnosti Amazon v Británii

Článek

Do tří let od otevření v centrech vznikne až 4000 nových dlouhodobých pracovních míst a dalších 6000 sezónních pracovních míst.

Pražské distribuční centrum bude umístěno v Dobrovízi, v těsné blízkosti firemního centra pro vrácené zboží v sousedství Letiště Václava Havla Praha. Společnost si prostory pronajme od firmy Panattoni Europe. Distribuční centrum v Brně se bude nacházet nedaleko centra města u dálnice D1. Amazon si zde bude potřebné prostory pronajímat od firmy CTP Invest. Každé ze dvou distribučních center bude mít plochu zhruba 95 000 metrů čtverečních.

„Firma reaguje na rostoucí poptávku napříč celou Evropou a nová centra jí zajistí dodržení závazku rychlých a spolehlivých dodávek zboží pro evropské zákazníky,“ uvedl Amazon.

Široké spektrum pracovních nabídek

Distribuční centra v České republice se stanou součástí sítě celkem 25 distribučních center Amazonu rozmístěných v sedmi evropských zemích. Firma bude hledat pracovníky pro příjem, kompletaci a balení zboží, volná jsou stále také místa manažerů a vedoucích týmů.

Otevření center je příznivé pro české firmy, které své zboží na Amazonu prodávají nebo to v budoucnu plánují, uvedl ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala. „Nová logistická centra v České republice je posunou o velký krok blíže k zákazníkům napříč celou Evropou,“ dodal.

Amazon.com se řadí mezi nejstarší a největší internetové obchody na světě. Jeho počátky spadají do roku 1994. Zprvu fungoval jako knihkupectví, následně rozběhl prodej elektroniky nebo hraček. Příjmy firmy se pohybují kolem sedmi miliard dolarů ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám