Hlavní obsah

Bývalý šéf AAA Auto rozjel nový byznys, prodává auta do Afriky

Novinky, pit
Praha

Většinový vlastník a bývalý šéf AAA Auto Anthony James Denny zahájil činnost nové společnosti, specializované na vývoz ojetých automobilů zejména do Společenství nezávislých států a střední a severní Afriky. Společnost s názvem AAA AUTO.EU je většinově vlastněna právě Dennym, který do jejího založení, provozu a nákupu vozů investoval vlastní prostředky.

Foto: Profimedia.cz

Anthony Denny na snímku z roku 2007

Článek

„Po předání ředitelské funkce své nástupkyni Karolíně Topolové jsem zjistil, že nevydržím jen tak sedět a pozorovat, co se děje na trhu, zvlášť poté, kdy jsem si uvědomil, že se v obchodu s ojetými vozy otvírají zcela nové možnosti,“ uvedl Denny s tím, že na novém projektu pracoval přes rok.

Společnost nakupuje nové a ojeté vozy po celé Evropě, a to s využitím oceňovacího software, který pomáhá v on-line režimu identifikovat příležitosti pro přeshraniční obchod s automobily na základě dat stahovaných z autoserverů po celé EU.

Tisíc aut za půl roku

„V prvních šesti měsících jsme už vyvezli přes 1000 automobilů do zhruba dvaceti zemí, například do Nigérie, Tuniska, Egypta, Izraele a na Ukrajinu, kde je velmi silná poptávka po kvalitních automobilech z Evropské unie,“ nechal se slyšet Denny.

Jak dále Denny uvedl, po úvodní testovací fázi se jeho společnost rozšíří v mnohem větším měřítku, a to v partnerství s AAA Auto.

Denny založil a 20 let vedl středoevropskou síť bazarů ojetých aut AAA Auto. Auditovaný obrat společnosti za loňský rok dosáhl 336 miliónů eur. V polovině roku 2012 Denny z postu generálního ředitele odešel. I nadále vlastní přes 77 procent akcií nizozemské společnosti AAA Auto Group N.V.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám