Hlavní obsah

Student Agency zdraží jízdné na některých autobusových linkách

Brno
Aktualizováno

Společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury zdraží od nového roku ceny jízdenek na některých autobusových linkách, Důvodem je zvýšení DPH a s tím spojené rostoucí další náklady. Informoval o tom mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Článek

„Změna sazby DPH se každému promítne do nákladů a stejně, jako to již udělali jiní dopravci, musí i Student Agency v této souvislosti upravit mírně ceny jízdného,“ uvedla Ivana Kašická, obchodní ředitelka autobusové dopravy Student Agency.

Cena se změní od 2. ledna, zvýší se většinou o pět korun, v několika případech o deset korun. Zdražení ve výši deset korun se v rámci kreditové jízdenky dotkne například linky z Prahy do Karlových Varů nebo z Brna do Ostravy. O pět korun stoupne cena jízdenky z Prahy do Českých Budějovic nebo z Jihlavy do Prahy a do Brna.

Na vytížených linkách jako PrahaBrno, Praha – Plzeň, Praha – Hradec Králové nebo Brno – Olomouc se podle Ondrůje cena jízdného nemění.

Nasazení nových autobusů

Na přelomu roku 2012 a 2013 nasadí Student Agency na dálkových linkách v České republice celkem 15 nových autobusů. Autobusy budou do provozu uváděny zhruba měsíc, od konce prosince do konce ledna.

„Nové autobusy budou jezdit zejména na mezinárodních linkách – vyrážet budou do Vídně, Berlína, Londýna, Bratislavy nebo do destinací v Itálii a Švýcarsku,“ sdělila Kašická, podle níž se nákupem nových vozů rozroste flotila autobusů s konceptem Fun na více než čtyřicet.

„Dvacet z nich již nyní spojuje Prahu s Brnem, sedm jich bude zajíždět do rakouské metropole, šest do Liberce, čtyři do Londýna a Švýcarska a po dvou do Bratislavy a Itálie,“ dodala Kašická.

Společnost v současné době provozuje téměř 130 autobusů, jejich průměrné stáří je zhruba dva a půl roku.

Ceny jízdného na vybraných zdražených linkách (v Kč)
linka2013 (kreditová/otevřená, na pevné datum2012 (kreditová/otevřená, na pevné datum)
Praha – Liberec80/9570/85
Praha – Jihlava130/150125/150
Brno – Jihlava75/10070/95
Praha – České Budejovice145/165140/160
Praha – Karlovy Vary130/160120/155
Brno – Ostrava160/180150/175

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám