Hlavní obsah

Ikea se v Česku rozroste o tři nové obchodní domy

– Praha

Nábytkářský řetězec Ikea plánuje v Česku otevřít v následujících letech tři obchodní domy. Celkem do nich investuje asi čtyři miliardy korun. Vyrůst by měly v Praze, Plzni a Hradci Králové. Informoval o tom generální ředitel společnosti Marek Feltl.

Foto: Profimedia.cz

Ikea hodlá v Česku otevřít další obchodní domy.

Článek

„Naším cílem je do tří, čtyř let otevřít nový obchodní dům v Praze. Dále se díváme na Plzeň a Hradec Králové v horizontu šesti let,“ uvedl Feltl s tím, že řetězec rovněž do tří let spustí v Česku internetový obchod.

Ve finančním roce, který skončil v srpnu, Ikea v Česku zvedla tržby o pět procent na sedm miliard korun. V letošním roce společnost očekává růst obratu o čtyři procenta. Ve vyšším obratu se podle Feltla odráží nárůst průměrné útraty. Počet zákazníků je stejný jako loni, ale lidé utrácejí víc.

Ve čtvrtek Ikea otevře nově zrekonstruované obchodní domy v Praze na Zličíně a v Bratislavě. Do pražského obchodu firma investovala 240 miliónů korun, v Bratislavě pak 35 miliónů eur. Peníze šly na rozšíření prodejní plochy a snížení ekologické zátěže prodejen.

První prodejnu švédská společnost Ikea ještě v tehdejším Československu otevřela v roce 1991 a nyní provozuje dva obchodní domy v Praze a po jednom v Brně a Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám