Hlavní obsah

Španělská Telefónica prodává majetek, aby snížila obří dluh

– Madrid

Španělská telekomunikační společnost Telefónica se dohodla na prodeji kontaktních center Atento investiční společnosti Bain Capital za jednu miliardu eur (asi 25 miliard korun). Dohoda je součástí plánu na prodej majetku a snížení dluhu, jak uvedla firma v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prodej přichází poté, co se španělskému operátorovi loni nepodařilo nabídnout akcie Atento na burze. Prodej by měl být dokončen ještě v letošním roce.

Telefónica je pod velkým tlakem, aby snížila svůj dluh, který nyní činí 57 miliard eur (asi 1,42 biliónu korun). Firma do roku 2015 potřebuje ročně získat sedm až osm miliard eur, aby mohla plnit své dluhové závazky. V poslední době se navíc Telefónica potýká s poklesem příjmů a zisků na domácím trhu.

Telefónica rovněž připravuje oddělení své německé dceřiné společnosti O2 a zvažuje nabídku akcií v Latinské Americe, napsala agentura Reuters.

Atento má téměř 100 kontaktních center v 17 zemích, včetně České republiky, a více než 550 klientů z oblasti telekomunikací, financí a veřejné správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám