Hlavní obsah

UPC v tichosti zdražilo pronájem modemů, hrozí mu pokuta 10 miliónů

– Praha • Aktualizováno
Novinky, pit

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájil v červnu správní řízení s kabelovou společností UPC. Důvodem je jednostranná změna smluvních podmínek, kterou firma zavedla od začátku letošního května. Novinkám to potvrdil mluvčí ČTÚ František Malina. UPC hrozí pokuta až deset miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak uvádí ČTÚ na svých stránkách, během letošního dubna a května registroval řadu stížností a dotazů od zákazníků ohledně jednostranné změny smluvních podmínek UPC, ke které došlo od 1. května 2012.

Změna spočívala v navýšení ceny za pronájem modemu a set-top boxu. „Na základě podnětů spotřebitelů zahájil ČTÚ již v měsíci květnu šetření v dané věci a na základě získaných zjištění bylo zahájeno dne 8. června 2012 se společností UPC Česká republika správní řízení ve věci podezření na spáchání správního deliktu,“ informoval ČTÚ.

UPC měl podle ČTÚ v souvislosti se změnou smluvních podmínek informovat zákazníky o možnosti odstoupení od smlouvy bez sankce. „V případě, že se prokáže porušení výše uvedené povinnosti, hrozí společnosti UPC Česká republika postih až do výše deseti miliónů korun,“ doplnil ČTÚ.

„Pokud se klient ve výjimečném případě rozhodl změnu nepřijmout a smluvní vztah s námi ukončit, odúčtovali jsme mu cenu služeb tak, že až do skončení smluvního vztahu využíval služby UPC za původní cenu,“ doplnil Gerbery.

Reklama

Výběr článků

Načítám