Hlavní obsah

Penta nahlédla do účetnictví drogerií Schlecker a koupi dala vale

Berlín

Česko-slovenská finanční skupina Penta nebude usilovat o koupi řetězce drogerií Schlecker, který se v Německu ocitl v insolvenci. Agentuře DPA to řekl mluvčí Penty Martin Danko. Německý deník Stuttgarter Nachrichten napsal, že Penta začala po detailním prostudování účetnictví firmy svůj zájem o finanční vstup do největšího německého řetězce drogerií brzdit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle insolvenčního správce Arndta Geiwitze ve hře zůstává nadále pět vážných zájemců.

Schlecker vyhlásil insolvenci v lednu. Do konce března uzavřel po celém Německu přes 2000 prodejen a o práci přišlo více než 10 000 lidí. Podle DPA na firmu kvůli tomu podalo po celém Německu žalobu už asi 450 bývalých zaměstnankyň. Insolvenční správce vyjádřil obavu, že tyto právní spory mohou odradit případné investory.

Rodinný podnik působí také v Rakousku, Španělsku, Francii, Itálii, Česku, Polsku a Portugalsku. Českého Schleckeru se finanční problémy mateřské společnosti podle dřívějšího vyjádření jeho vedení nijak nedotkly.

Insolvenční správce už dříve uvedl, že rozhodující pro výběr investora bude výše nabídky. Poslední slovo při něm ale budou mít věřitelé. Finální rozhodnutí se očekává v květnu.

Penta působí v deseti zemích, především v Česku, na Slovensku a v Polsku. Podle informací na webu skupiny vlastní celková aktiva za 3,4 miliardy eur (asi 83,6 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám