Hlavní obsah

Průlom pro Škodovku: v Boleslavi se bude vyrábět španělský Seat Toledo

Mladá Boleslav

Nová generace Seatu Toledo se bude vyrábět v závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi. Uvedl to v pátek mluvčí Škody Josef Baláž. Toledo španělské automobilky má být sesterským modelem k připravované Škodě Rapid. Vůbec poprvé tak z hlavního výrobního závodu Škoda Auto budou sjíždět automobily s jiným než škodováckým logem.

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Článek

Jak na základě interních informací exkluzivně uvedly Novinky už koncem června loňského roku, oba automobily se budou vyrábět na stejné lince v Mladé Boleslavi. [celá zpráva]

Podle Baláže jde v případě připravované nové kompaktní limuzíny Škody a Seatu Toledo o dva odlišné modely. "V rámci sdílení kapacit jednotlivých závodů koncernu Volkswagen bude výroba modelu Toledo umístěná v Mladé Boleslavi," uvedl.

Škoda začala loni svůj mateřský závod rozšiřovat a připravovat jej na produkci třetího modelu vedle Fabie a Octavie.

Seat v pátek uvolnil fotografie téměř sériové podoby Toleda. Toledo Concept se objeví příští týden na autosalonu v Ženevě, naopak představení Rapidu, který má zapadat velikostí mezi Fabii a Octavii, Škoda podle dřívějších informací odsunula až na pozdější dobu během letošního roku.

Škoda v Česku vyrábí mimo Citigo všechny své modely, tedy Fabii, Octavii, Superb, Roomster a Yeti. Vedle ní závod TPCA v Kolíně vyrábí trojici minivozů Toyota Aygo, Citroen C1 a Peugeot 107 a Hyundai v Nošovicích dodává na evropský trh modely i30, ix20 a ix35.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám