Hlavní obsah

Firma hrozí lidem exekucí kvůli krému

Ostrava

Zhruba 200 lidí se připojilo k trestnímu oznámení na společnost Streemsun, od níž před časem dostali na ulici zdarma krém a která od nich prý teď žádá téměř 5000 korun za členství v "drogerijním klubu". Napsal to server Týden.cz. Podle něj chce Streemsun peníze vymáhat soudně a lidem hrozí exekucí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zákazníci se proto hromadně obracejí na policii. "Ve věci prodeje krémů jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z podvodu," řekla webu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Počet těchto trestních oznámení podle ní stále roste.

Týden.cz uvádí, že firma nedávno po celé republice zdarma distribuovala krémy. Server pak popisuje zkušenost jedné nejmenované zákaznice, kterou u nemocnice v Olomouci zastavily mladé ženy a nabízely krém proti křečovým žílám. Nic za to prý nežádaly, jen podpis listiny, která vypadala podobně jako petiční arch s řadou kolonek pro jména a podpisy. "Vysloveně říkaly, že podepisuji pouze převzetí krému a dávám souhlas se zpracováním osobních údajů. Potom se prý ozve firma s nabídkou dalších výrobků. Nikdo se neozval a až teď mi přišel výhrůžný dopis," cituje server zákaznici.

V dopise, který obdržela týden před Vánocemi, stojí, že se stala členkou "drogerijního klubu" a za aktivační kód dluží Streemsunu 4650 korun. "V případě, že neprovedete požadovanou úhradu, bude pohledávka postoupena specializované agentuře pro vymáhání dluhů a bude vymáhána soudní cestou s možností, že v konečné fázi bude nařízena exekuce," stojí v dopisu od Streemsunu.

Pod dopisem je podle Týdne.cz podepsán Jan Morár. Je tam uvedeno i číslo mobilního telefonu, který prý ale ve středu nezvedal. Dřív však podle serveru při hovorech s klienty odmítal nařčení z podvodu. "Je vaší chybou, že jste si nevyžádali duplikát smlouvy," řekl údajně. Odmítal prý jakoukoli jinou dohodu a trval na zaplacení dlužné částky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám