Hlavní obsah

"Masna" v tržnici SAPA: Střeva a krev v plastových lahvích a vedro

– Praha
Novinky, pit

Na podnět Celního ředitelství Praha provedli ve středu inspektoři Městské veterinární správy v Praze ve spolupráci s cizineckou policií kontrolu v Libušské tržnici SAPA. A už jako několikrát předtím se nestačili divit, jak lze maso a masné výrobky také skladovat.

Článek

„Středeční kontrola odhalila sklad potravin v prostorách, které nebyly pro tuto činnost schválené a registrované Městskou veterinární správou v Praze,“ uvedl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben.

Ve zcela nevyhovujících prostorách s neregulovanou teplotou bylo u jednoho provozovatele zjištěno uskladněné vepřové maso, střeva, krev v plastových lahvích a masné výrobky, a to v celkové hmotnosti 95 kg. „Veškeré nalezené množství potravin a surovin bylo pozastaveno a tentýž den odvezeno asanační službou k neškodné likvidaci,“ informoval Duben.

Jak připomněl mluvčí, ve zmíněných skladovacích prostorách spíše garážového typu, kde teplota prostředí je shodná s venkovní teplotou, bylo zjištěno skladování potravin již začátkem května.

„Provozovateli byl navržen finanční postih, konkrétně pokuta 50 000 korun, která provozovateli jednoznačně napoví, že provozovat činnost načerno a navíc v nevyhovujících podmínkách se nevyplatí,“ dodal Duben.

Reklama

Výběr článků

Načítám