Hlavní obsah

Nejabsurdnějším poplatkem v bance je placení za výběr na přepážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejabsurdnějším bankovním poplatkem za rok 2010 byl zvolen poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu. O výsledcích ankety, jejímž generálním mediálním partnerem jsou Novinky.cz, informoval šéf serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher, který anketu organizuje. Předloni vyhrál poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle Nachera klientům bank vadí, že nemají alespoň jednou v měsíci možnost vybrat si ze svého účtu na pobočce banky zdarma. "I přesto, že dnes lze platit platební kartou téměř všude, stejně tak, jako s ní vybírat z bankomatu. Někdy ovšem nastane situace, kdy klient potřebuje vybrat větší částku, nad limit výběru z bankomatu. A pak mu přijde absurdní platit poplatek za to, že se chce dostat ke svým penězům," uvedl Nacher.

Z výsledků navíc podle Nachera vyplývá nevídaná konzistence v názorech bankovních klientů. Kromě loňského vítěze (poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet), který se letos již nemohl ucházet o hlasy návštěvníků webu, a kromě poplatku za připsání úroku, který letos nebyl nominován, protože jej již banky nevybírají, všechny ostatní loňské finálové poplatky se dostaly do finálové pětky i letos.

Výsledky finálového hlasování
1. Poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu (5426 hlasů) 29,06 %
2. Poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat (4232 hlasů) 22,66 %
3. Poplatek za vložení variab. symbolu do příkazu k úhradě
4. Poplatek za předčasně splacený úvěr (3033 hlasů) 16,24 %
5. Poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou (2157 hlasů) 11,55 %
Celkem hlasovalo 18 672 návštěvníků webu

Anketa

Vadí vám poplatek za výběr peněz na přepážce banky?
Ano
96,4 %
Ne
3,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22050 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám