Hlavní obsah

Aukční síň nabízí mercedes Elvise Presleyho

Londýn

Britská aukční síň Bonhams nabídne letos v prosinci ke koupi mercedes Elvise Presleyho nebo vzácné Ferrari 550 GTZ. Uvedl to server artdaily.org.

Foto: Profimedia.cz

Mercedes-Benz 600, který vlastnil Elvis Presley.

Článek

Mercedes-Benz 600 je jedno z mála aut, která měl král rokenrolu registrovaná na své jméno. Vlastnil dokonce dva kusy tohoto modelu.

Zpěvákovi auto patřilo dva roky, poté je věnoval příteli Jamesi Robertsonovi. Od něj koupil mercedes muž, který auto dovezl do Británie.

Odhadní cena vozu, který je ve vynikajícím stavu, je před začátkem aukce 150 000 až 200 000 liber (4,5 až 6 miliónů korun).

Kromě Presleyova mercedesu bude ke koupi například Ferrari 550 GTZ. Jde o jedno z pěti ferrari, jimž vyrobila karoserii slavná italská karosářská firma Zagato. Příležitost mají především kupci z Británie, protože jde o jediný existující kus s řízením vpravo.

Aukční síň Bonhams prodá vzácné vozy 6. prosince na setkání Mercedes-Benz World poblíž Weybridge v jihovýchodní Anglii. Prosincový prodej Bonhams je tradičně jeden z největších v sezoně, jsou na něm k dostání vozidla všech značek včetně veteránů. Setkání se koná poblíž historického závodního okruhu v Brooklands.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám