Hlavní obsah

Fio banka spouští služby pro běžné klienty

Právo, svj

Fio banka, která je jediným ryze českým subjektem na domácím bankovním trhu, začíná od úterý v Česku a na Slovensku poskytovat služby pro běžné klienty. Doposud fungovala jen pro klienty, kteří obchodují s akciemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nově začne banka všem zájemcům z řad fyzických osob, podnikatelů a firem nabízet běžné účty bez poplatků, platební styk, vkladové účty a úvěry. Právu to sdělil mluvčí Fio banky Ján Franek.

Česká národní banka udělila na začátku letošního května bankovní licenci burzovní společnosti z finanční skupiny Fio. Bankovní služby doposud poskytovala Fio, družstevní záložna, největší záložna v ČR. Ta s tím nyní končí. Její čeští a slovenští klienti se od 1. září stávají klienty banky, a to beze změny čísla účtu, bankovního kódu či platební karty.

„Navazujeme na úspěšné působení Fio, družstevní záložny, která jako první uvedla na český trh internetbanking nebo běžný účet s tuzemským platebním stykem zdarma,“ poznamenal k dokončení integrace bankovních služeb pod Fio banku Franek. Jak dodal, tento peněžní ústav hodlá i nadále držet strategii nulových či velmi nízkých poplatků za poskytované bankovní služby.

Fio banka je největším internetovým obchodníkem s cennými papíry v Česku. Aktuálně má asi 60 tisíc klientů, kteří využívají bankovní služby nebo obchodují na burze prostřednictvím sítě 60 poboček. Banka od úterý podle Franeka spustí i novou podobu svých internetových stránek, které mimo jiné nabízejí kalkulačky poplatků pro rychlou orientaci v cenách služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám