Hlavní obsah

Miliardář Komárek ovládl Moravské naftové doly

Novinky, toh

Investiční skupina Karla Komárka KKCG se ve čtvrtek stala jediným vlastníkem Moravských naftových dolů (MND). KKCG totiž již před časem odkoupila zbývající podíl od společností E.ON Rhugas a Slovenský plynárenský priemysel (SPP). Ty vlastnily dohromady 62procentní podíl akcií.

Článek

„Zároveň byly narovnány veškeré spory, které byly mezi původními akcionáři vedeny. Získání stoprocentního vlastnictví skupiny MND již schválily i veškeré regulační úřady ČR,“ uvedl mluvčí společnosti Dan Plovajko.

Firma neuvedla, za jak velkou částku zbývající podíl odkoupila. Zároveň však ujistila, že chce Moravské naftové doly nadále rozvíjet. Hodlá do nich investovat miliardy korun.

Spory o MND trvaly čtyři roky, během kterých bylo podáno mnoho soudních žalob. K urovnání sporů došlo již letos v květnu. [celá zpráva]

Moravské naftové doly:
Společnost vyhledává a těží ropu a zemní plyn nejen v tuzemsku, ale rovněž v zahraničí, tedy na Blízkém východě, v severní Africe a také v zemích bývalého Sovětského svazu. Navíc v Česku staví a spravuje zásobníky zemního plynu.
V Česku denně vytěží ekvivalent šesti tisíce barelů ropy a plynu. V zahraničí pak ročně vytěží kolem 250 miliónů metrů krychlových plynu. Celková hodnota aktiv společnosti přesahuje 24 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám