Hlavní obsah

Řecko si ujasnilo zmatky kolem poplatků, zájezdy nezlevní

Novinky, toh

Řecká vláda si po dvou dnech zmatků ujasnila, které taxy zruší. Země chtěla původně zrušením některých poplatků povzbudit cestovní ruch, výsledek se však nedostaví. Zájezdy do země totiž nakonec nezlevní, jak se původně spekulovalo. Novinkám to potvrdil mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Článek

Před dvěma dny řecký velvyslanec Cosntantinos Kokossis v Praze uvedl, že země zrušila letištní taxy. Díky tomu měly zájezdy zlevnit zhruba o tři sta korun na osobu. To se však ukázalo jako nepravdivá zpráva. [celá zpráva]

Řekové si v pátek ujasnili, které poplatky budou zrušeny. Českých cestovek se týká pouze poplatek za přistání letadla. Ten však činí něco přes to eur za letadlo, v přepočtu na osobu jde tak asi o 15 korun. To samozřejmě cenu zájezdu nijak neovlivní. Přistávací poplatek byl zrušen na všech letištích kromě Atén.

„Ceny zájezdů se nemění a ani u již prodaných zájezdů se poplatek vracet nebude, protože náklady na jeho vrácení by byly vyšší než samotný poplatek,“ vysvětlil Okamura.

Řecko patří z dlouhodobého hlediska mezi nejčastější destinace našinců. Loni zemi navštívilo přes 393 tisíc Čechů. Letos se již prodalo přes sto tisíc zájezdů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zlato šplhá k novým rekordům

Cena zlata během středečního obchodování zdolala další historická maxima. Drahé kovy zdražují kvůli obavám z řeckých problémů. Balík schválené finanční pomoci...

Výběr článků

Načítám