Hlavní obsah

Aero Vodochody bude vyrábět kabiny pro vrtulníky Black Hawk

Novinky, Tomáš Holý

Společnost Aero Vodochody získala v posledních měsících tři nové zakázky za více než čtyři miliardy korun. Ve čtvrtek o tom Aero informovalo v tiskové zprávě. Firma se bude mimo jiné podílet na výrobě amerického bojového vrtulníku Black Hawk.

Článek

Pro firmu Sikorsky Aircraft Corporation bude do zmíněných vrtulníků dodávat kabiny. "Smlouva je uzavřena do roku 2017 s možností prodloužení o dalších pět let. Nová výroba a dodávky kokpitů začnou v polovině roku 2011," stojí ve zprávě.

K dalším dvěma kontraktům se Aero nechce vyjadřovat, nejde prý o veřejné informace. Firma pouze sdělila, že se jedná o zakázky na opravy a rozvoj produktů vlastní řady.

Aero Vodochody je v tuzemsku největším výrobcem letecké techniky. V této oblasti již působí před devadesát let. Během své historie spolupracovalo s předními společnostmi světa a také s několika armádami, včetně té české.

Vrtulník Black Hawk:
Konkrétně se jedná o typ UH-60 vyráběný společností Sikorsky Aircraft Corp. Vrtulník je bojový, dvoumotorový. Užívá se zejména pro přepravu vojenských jednotek a pro logistickou podporu armádních akcí. Black Hawky létají od roku 1974.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám