Hlavní obsah

Zkrachovalé Quelle bude v Česku pokračovat pod značkou Halens

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Halens Group koupila pobočky zkrachovalého zásilkového obchodu Quelle v Česku, Polsku, na Slovensku, v Estonsku, Litvě a Lotyšsku. Jelikož však nemá práva na značku Quelle, bude tento obchod v jednotlivých zemích přejmenován na Halens.

Článek

„Převzetí poboček v České republice a Polsku je provedeno s okamžitou platností, zatímco převzetí slovenské a estonské pobočky podléhá schválení evropského antimonopolního úřadu. Koupě zahrnuje 100% podíl ve společnostech a na majetku v každé jednotlivé zemi,“ uvedla Halens v tiskovém prohlášení.

Co se týče značky Quelle, tu po vyhlášení konkursu získala společnost Otto Group.

Česká pobočka Quelle sídlí v Hradci Králové ve čtvrti Březhrad. Zásilkový obchod Quelle patřil v tuzemsku mezi největší obchodníky s textilem. Ve finančním roce 2008 činily tržby společnosti 1,8 miliardy korun.

Halens Group:
Společnost Halens byla založena v roce 1949 a patří mezi přední zásilkové a internetové obchody v severní Evropě. V současnosti působí v sedmi zemích, kde provozuje značky Halens, Cellbes a Bubbleroom.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám