Hlavní obsah

Porouchané letadlo připravilo české turisty o Silvestra

Novinky, toh

Více než stovka českých turistů měla neobvyklou smůlu při cestě na exotickou dovolenou do Karibiku. Letadlo, které je mělo dopravit na dovolenou a poté přivézt zpět, mělo pokaždé poruchu. Pobyt v cizí zemi si tam museli nečekaně prodloužit.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Stroj, který měl cestující dopravit do Karibiku, měl poruchu již v sobotu 19. prosince na letišti v Praze. Letoun patřící Českým aeroliniím poškodila rozmrazovací technika. Cestují kvůli tomu odletěli o den později.

Nyní došlo k problémům i při zpáteční cestě, jak Novinky upozornil jeden z klientů. „Cestující za dovolenou dali v průměru 70 000 korun za osobu. Přišli o jeden den dovolené a nyní i o Silvestra,“ popsal jeden z cestujících.

Mluvčí ČSA Hana Hejsková uvedla, že 118 lidí zůstane v Salvadoru o necelé dva dny déle. Firma jim hradí pobyt v hotelu i stravování v podobě plné penze. Navíc ČSA zaplatily i silvestrovskou večeři a také novoroční fakultatitvní výlet.

„Charerový let z Karibiku (Dominikánská republika, Salvador) musel být ve středu z technických důvodů odložen. Na cestu do Prahy se Airbus 310 vydá poté, co dojde k výměně náhradního dílu. Ten je do Salvadoru potřeba dopravit. Pro výměnu celého náhradního dílu se technici rozhodli z preventivních bezpečnostních důvodů,“ sdělila Hejsková.

Reklama

Výběr článků

Načítám