Hlavní obsah

Obchodníci chystají v lednu další vlnu výprodejů

Právo, Martin Procházka

Lidé, kteří s nákupem dárků a dalšího zboží počkali až na začátek nového roku, výrazně ušetří. Obchodníci totiž v lednu, po povánočních slevách, zahájí novou vlnu výprodejů. Některé zboží zlevní oproti současným cenám až o tři čtvrtiny. Výrazně nižší ceny můžou kupující očekávat například u elektroniky, oblečení, kosmetiky nebo hraček.

Foto: Christian Charisius , Reuters

Článek

Už od 26. prosince zahájilo výprodeje Tesco. „Zlevnili jsme až o 75 procent. Jedná se hlavně o hračky, oděvy, kosmetiku a nábytek. Výprodeje potrvají do 26. ledna,“ řekla Právu mluvčí Tesco Eva Karasová.

Od 7. ledna zahájí výprodeje i řetězec obchodů s elektronikou Datart. „Akce bude trvat dva týdny. Zlevníme celý sortiment o 10 až 70 procent,“ řekl Právu šéf Datartu Pavel Sláma.

Novoroční výprodej zahájí v pondělí 4. ledna elektroprodejny Euronics, které zlevní zboží až o 50 procent.

Výprodej se bude týkat zejména LCD a plazmových televizorů, u kterých prý obchodníci podle vedení společnosti Euronics zaznamenali v posledním čtvrtletí nečekaný pokles prodeje. „Cílem výprodeje je, aby se z prodejen prodala většina zboží a to i za jakoukoliv cenu. Výprodeje budou silnější, než by si obchodníci přáli, ale bohužel jiná možnost neexistuje,“ uvedl výkonný ředitel Euronics David Beneš.

Slevovou akci v sobotu 2. ledna zahájí také 54 prodejen se zahradní technikou a bazény Mountfield. Lidé v nich budou moci získat slevy v rozmezí 12 až 100 procent.

Češi na výprodeje čekají

Na začátku ledna pak odstartují další vlnu slev obchody Albert. „Bude se jednat o slevy na oblečení, boty, zimní doplňky, hračky či drobné domácí a elektronické spotřebiče. Výše slev bude dosahovat až několik desítek procent,“ uvedl mluvčí supermarketů a hypermarketů Albert Lukáš Hora.

Obchodníci, kteří zahájili výprodeje již dříve, si zájem lidí o slevy pochvalují. Hora podotkl, že Češi si na tradiční povánoční výprodeje už zvykli. S nákupen oděvů, zimního vybavení nebo elektroniky tak vyčkávají právě na toto období, kdy sezónní zboží mohou pořídit se slevou až několika desítek procent. Češi při výprodejích také utrácejí peníze, které dostali k Vánocům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám