Hlavní obsah

ČSA prodaly Letišti Praha centrálu za 607 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie (ČSA) prodaly Letišti Praha administrativní budovu APC za 607 miliónů korun. Hospodářským novinám (HN) to řekl šéf dozorčí rady aerolinek Michal Mejstřík. Letiště je majitelem už i podle katastrální mapy.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Cena byla přesně podle pravidel stanovena soudním znalcem," uvedl Mejstřík. ČSA tak nyní platí letišti nájem.

ČSA aktuálně bojují o přežití, firma očekává ztrátu přes tři miliardy korun. Novým prezidentem a šéfem představenstva aerolinií se před několika týdny stal dosavadní generální ředitel Letiště Praha Dvořák. Právě spolupráce s letištěm a přesun majetku mezi oběma firmami má ČSA pomoci.

"Neumíte si představit, jaký je to všechno běh na velice tenkém ledě. Nesmíme zavdat sebemenší záminku, aby Brusel nebo konkurence mohly poukázat na nějakou nepřiměřenou pomoc," řekl Mejstřík.

České aerolinie se chystají prodat i bezcelní obchody a sice společnosti Aelia Czech Republic ze skupiny Lagardére Services. Firma zvítězila v tendru s cenou 764 miliónů korun. V nedávné minulosti prodaly ČSA také nákladový terminál a stravovací služby, tzv. catering.

Reklama

Výběr článků

Načítám