Hlavní obsah

Světové stavebnictví do roku 2020 stoupne o 70 procent, tvrdí studie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětová produkce stavebního sektoru oživí ze současného útlumu a do roku 2020 stoupne o 70 procent díky rozvíjejícím se ekonomikám, jako jsou Čína a Indie. Předpovídá to studie společností Global Construction Perspectives a Oxford Economics.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Současný propad světové ekonomiky je mimořádně prudký a stavebnictví bylo zasaženo tvrději, než většina ostatních odvětví," píše se ve zprávě. Za oživením stavebnictví by měly stát zejména rozvíjející se země, které se vyznačují rychlým růstem populace a které potřebují rozvíjet infrastrukturu.

Hodnota stavebního trhu by měla do roku 2020 dosáhnout 12,7 biliónu dolarů (zhruba 214 biliónů Kč). Podíl rozvíjejících se zemí na tomto trhu by se měl více než zdvojnásobit na sedm biliónů dolarů. Čína podle studie do roku 2018 vystřídá Spojené státy na pozici největšího stavebního trhu na světě, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám