Hlavní obsah

Slovenské aerolinky Seagle Air od půlnoci zastaví lety

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Slovenská letecká společnost Seagle Air od půlnoci přestane dočasně létat. "Z důvodu druhotné platební neschopnosti zůstanou na zemi tři naše letadla," řekl Novinkám mluvčí společnosti Marek Bezák.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Po nedávném krachu letecké společnosti SkyEurope je tak ohrožena další slovenská letecká společnost.

Za zastavením letů je podle slovenských médií nevydařený obchod s italskou partnerskou společností Skyone Italy, která měla využívat letadla společnosti Seagle Air.

Charterový letecký přepravce svým rozhodnutím zasáhl do podnikání většiny slovenských cestovních kanceláří. Společnost Seagle Air údajně všechny cestovní kanceláře o tomto kroku informovala.

Firmu využívaly hlavně cestovní kanceláře pro charterové lety, mimo jiné i z Prahy, Brna nebo Ostravy do Řecka a Bulharska.  

Společnost Seagle Air vznikla v roce 1995, přepravě cestujících se zpočátku nevěnovala. Fungovala pouze jako letecká škola, svého času byla dokonce jedinou na Slovensku. Později začala firma provozovat VIP lety a v roce 2007 se transformovala na charterového dopravce. V současnosti Seagle Air létal se šesti stroji, dvěma Airbusy a čtyřmi Boeingy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám