Hlavní obsah

Vánoce se již hrnou do obchodů, letos prý ušetříme

Novinky, toh

Přestože ještě před několika dny padaly teplotní rekordy, obchodníci již pomýšlejí na Vánoce. Mnohými nenáviděné a stresové období se opět rozjíždí. Největší obchodníci v tuzemsku slibují, že letos Češi ušetří.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ve výlohách některých obchodů se teprve začíná objevovat vánoční výzdoba, například obchodní řetězec Tesco se však rozhodl, že sezónu vánočních nákupů spustí naplno již od středy.

„Letošní Vánoce budou ve srovnání s loňskými výrazně levnější. Ceny některých druhů potravinového a spotřebního zboží, které kupujeme na Vánoce, totiž v porovnání s loňskem výrazně poklesly,“ oznámila mluvčí Tesco Stores Eva Karasová.

Podle ní byl termín spuštění vánočního prodeje stanoven na polovinu října na základě průzkumů. Češi prý již první dekorace a dárky nakupují již právě v tuto dobu.

Levnější nákupy slibuje i společnost Ahold, která v tuzemsku provozuje hypermarkety Albert. Prodejce chystá prý nejrůznější slevy, do vánočního se však obchody převléknou až na konci října.

Ne všichni takové nadšení pro Vánoce sdílejí. „Ještě nechceme lidi stresovat, takže ještě chvíli vydržíme,“ řekla Novinkám mluvčí řetězce Ikea Jindra Válová. Prodejce nábytku začne v Česku s vánočními prodeji 5. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám