Hlavní obsah

Vltava.cz už není v insolvenci, firma se dohodla s věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Provozovatel jednoho z největších internetových obchodů v Česku, společnost Vltava.cz, už není v insolvenci. Firma provedla restrukturalizaci, snížila náklady a dohodla se s věřiteli, Krajský soud v Brně proto ve čtvrtek insolvenční řízení zastavil. ČTK to řekl ředitel společnosti Ondřej Vičar.

Článek

 V insolvenci se firma nacházela od letošního května na svůj návrh. Soud na ni poté vyhlásil na základě shody většiny věřitelů tříměsíční ochrannou lhůtu, takzvané moratorium.

"Během ní jsme intenzivně jednali se všemi významnými věřiteli společnosti a podařilo se nám směřovat k dohodám. Tyto dohody umožní společnosti dále bezproblémově fungovat a zároveň nenaruší existující obchodní vztahy," uvedl v tiskovém prohlášení místopředseda představenstva Marek Budín. Obsahy dohod jsou po domluvě firmy se soudem založeny v neveřejné části insolvenčního spisu.

Ukončení insolvenčního řízení soud zdůvodnil řadou restrukturalizačních a revitalizačních kroků, kterými firma snížila počet zaměstnanců a skladových zásob a změnila spolupráci s distributory.

Společnost Vltava.cz patří mezi nejstarší provozovatele internetových obchodů v Česku a na Slovensku. První obchod založila v roce 1996. Firma měla přes 650 000 registrovaných zákazníků. V roce 2007 skončila ve ztrátě bezmála 32 miliónů korun, o rok dříve měla čistý zisk 68 000 korun. Výsledky za loňský rok dosud nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám