Hlavní obsah

Tesco prodávalo anglickou slaninu s bakterií listerie

Novinky, toh

Obchodní řetězec Tesco musel ze svých regálů stáhnout anglickou slaninu, jejímž výrobcem jsou PK Lahůdky Děčín a distributorem společnost Procházka. Podle rozborů obsahoval vakuově balený výrobek zvýšený limit bakterie Listeria monocytogenes. Firma to uvedla na svých internetových stránkách.

Článek

"Tesco se velmi omlouvá všem zákazníkům, kteří si výrobek koupili, a který je možné vrátit v obchodech zpět,“ uvedla firma.

Konkrétně se jednalo o výrobek TVN anglická slanina krájená 100 gramů s datem spotřeby do 15. září. Tesco napsalo, že preventivně přestalo odebírat anglickou slaninu od výrobce do té doby, než testy potvrdí, že ve výrobně se bakterie již nevyskytuje.

"Zároveň byly z preventivních důvodů staženy všechny následující šarže daného výrobku, a to s datem spotřeby 17., 20., 22., 24. a 27. září,“ dodalo Tesco.

Bakterie Listeria monocytogenes způsobuje oněmocnení listeriózou. Ta však hrozí jen jedincům s oslabenou imunitou, například těhotným ženám, dětem či seniorům. Na onemocnění zemřelo v Česku před několika lety několik lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám