Hlavní obsah

V Praze se buduje luxusní bydlení na hausbótech

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítr v zádech a šplouchání Vltavy či "změna adresy" podle nálady - i tak může vypadat bydlení v Praze. Společnost České přístavy totiž připravuje projekt osmnácti unikátních bytů v podobě hausbótů, které ponesou označení Riverbull. Netradiční bydlení se již buduje ze starých remorkérů, ale mobilní byt nebude jen tak pro někoho. Zájemci musí počítat s tím, že zaplatí zhruba dvacet miliónů korun.

Článek

"V podvodní části remorkérů bude zachována samohybnost pomocí přídavných motorů. Hausbóty tedy budou moci plout,“ řekl Novinkám ředitel společnosti České přístavy Jindřich Vodička.

Hausbóty nabídnou dvě obytná podlaží o rozloze sto metrů čtverečních a sluneční palubu o padesáti metrech čtverečních. V podpalubí budou ložnice s příslušenstvím a v dalším patře pak obývák s kuchyní.

Sluneční palubu bude možné krýt plachtou pro pobyt v nepříznivém počasí či jako útěk před ostrým sluncem.

Netradiční bydlení se bude pyšnit i originálním interiérem, který má pod taktovkou designér Miro Pištěk. "Mohutný remorkér bez špičaté přídě, bez náznaků jachetních prvků vyzařuje šarm lenivého pitbulla. Právě tento pocit mě inspiroval k tomu využít vyzařování síly, mohutnosti a bezpečí a doplnit ho o moderní design, sociální funkce, příjemné materiály a barevnosti,“ vysvětlil Novinkám Miro Pištěk a dodal, že on by objekty nenazýval hausbóty, proto vzniklo označení Riverbull.

Podle Vodičky bude možné na jednotlivých hausbótech upravit barevné provedení či materiály a zpracování.

"Majitelé budou moci kotvit v našich přístavech na Smíchově, v Libni či Holešovicích. Hausbóty budeme částečně prodávat a částečně pronajímat,“ dodal Vodička s tím, že první plovoucí byt byl měl být hotový již v polovině května.

:. FOTO: Miro Pistek Design

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám