Hlavní obsah

Dům knihy na Václavském náměstí skončí

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedno z největších knihkupectví v Praze a v celé ČR končí. Dům knihy společnosti Kanzelsberger v dolní části Václavského náměstí bude uzavřen. Novinkám to sdělil majitel firmy Jan Kanzelsberger. Důvodem jsou vysoké náklady na nájem.

Foto: archív, ČTK

Majitel knihkupectví Jan Kanzelsberger

Článek

„Ano, chceme Dům knihy uzavřít. Nedělal nám žádnou radost. Nevyhovuje ani po architektonické stránce a na rekonstrukci nejsou peníze,“ vysvětlil Jan Kanzeslberger.

Knihkupectví na Můstku je otevřené již 15 let. Nyní bude společnost vyjednávat s majiteli objektu. Podle Kanzelsbergera zatím není jasné, kdy přesně bude dům uzavřen. Dům stojí v dolní části Václavského náměstí, jednom z nejluxusnějších míst ve městě.

„V Praze provozujeme dalších osm obchodů. Knihkupecká síť je v Praze předimenzovaná,“ dodal majitel společnosti. Firma zatím nepotvrdila, zda po uzavření tohoto obchodu neotevře nějaký jiný. Prý si chce zatím nechat „volné ruce k přesouvání knižního trhu v ČR“.

Podle internetových stránek knihkupectví byla společnost založena v roce 1990. Dům knihy měl pět podlaží s prodejní plochou přes 2000 metrů čtverečních. Součástí objektu je i kavárna. Kanzeslberger za uplynulých devět let otevřel obchody také v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích a Hradci Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám