Hlavní obsah

Duben slibuje až extrémní teplo, v květnu se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duben přinesl mimořádně teplé počasí připomínající spíš květen a ještě chvíli to bude pokračovat. Naopak začátkem května se podle meteorologů ochladí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Až do poloviny dubna se očekává dokonalé jarní počasí. Příští týden může být tak neobvykle teplý, že odborníci hovoří o extrémních teplotách. V druhé polovině dubna už se počasí vrátí spíš k normálu.

V neděli má být oblačno až zataženo, na Moravě a ve východních Čechách přeháňky nebo občasný déšť. Na západě a jihozápadě Čech spíše polojasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C.

V pondělí se očekává příjemné jasno až polojasno, přičemž denní teploty se mohou ojediněle dostat až na 24 °C. V úterý opět jasná obloha a denní teploty 17 až 21 °C, ve středu mohou přijít přeháňky, ale pořád až 20 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až oblačno a teploty by se mohly vyšplhat na 23 °C. O víkendu mohou přijít i přeháňky, ale pořád bude velmi teplo.

Přelom dubna a května naopak zmrazí naděje na příchod léta. Teploty mohou být i podprůměrné. V dubnu nemá moc pršet, naopak začátkem května, kdy teploty nebudou trhat rekordy, bude srážek přibývat.

Dlouhodobá předpověď nemůže určit teploty a množství srážek na konkrétní dny, také nezahrnuje všechny regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám