Hlavní obsah

Ropákem roku je znovu ministr Mládek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ropákem roku 2015 byl zvolen ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD). Anticenu obdržel mimo jiné za prosazení dílčího prolomení územních ekologických limitů těžby hnědého uhlí na severu Čech na Dole Bílina. V pátek to oznámil Miroslav Patrik ze spolku Děti Země, který anketu pořádá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ropákem roku 2015 se stal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Na snímku předseda ekologického hnutí Děti Země Miroslav Patrik s dortem pro ministra.

Článek

Mládek byl navržen rovněž za aktualizaci energetické koncepce státu do roku 2040 opírající se o jadernou energetiku a zpochybňující účel územních limitů i energetických úspor.

Ekology zaujala i jeho podpora dalšího rozvoje jaderné energetiky a návrh Surovinové politiky ČR doporučující obnovení těžby uranu i přes nesouhlas dotčených obcí.

Mládek obhájil své „prvenství” z roku 2014, což neopomněl připomenout v reakci na Twitteru.

„Letos jsem dostal Ropáka za limity jako loni, má to dvě vysvětlení: buď naše země nemá jiné problémy, anebo jen ten výbor nějak 'cinklej',” napsal ministr.

Cenu Zelená perla 2015 za antiekologický výrok získal prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý za komentář ke studii o Jaderné elektrárně Dukovany.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý

Loni u ekologů zabodoval prezident Miloš Zeman, který uvedl, že jako prezident udělá vše pro to, aby „zločiny ekologických nebo zelených fanatiků dále nepokračovaly“. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Reklama

Související témata:

Související články

Ropáka roku dostal Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman se stal vítězem ankety Ropák roku za antiekologický čin. Prezident tuto anticenu obdržel za podporu výstavby kanálu Dunaj–Odra–Labe....

Výběr článků

Načítám