Hlavní obsah

Bývalý místopředseda TOP 09 založil novou stranu

Právo, plk

Starosta Čeladné na Frýdecko-Místecku a bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša založil novou politickou stranu Dobrá volba. Tvrdí, že tak chce lidem nabídnout srozumitelnou politiku. Soustředit se chce na regionální politiku.

Článek

„Naše strana nabídne především jasnou a srozumitelnou politiku pro lidi v obcích a městech a řešení problémů, se kterými se setkávají denně v běžném životě,“ odpověděl Lukša, čím by měla Dobrá volba voliče oslovit.

„Budeme se snažit pomalými krůčky napravit to, co bylo v mnohých případech opomenuto, především zajištění důstojného života pro ty, kteří chtějí poctivě pracovat a dodržovat naše zákony, aby mladí lidé našli své uplatnění po ukončení studií či vyučení, lidé v produktivním věku měli možnost zajistit potřeby své i své rodiny a senioři či handicapovaní neměli obavu z každého nového dne,“ popsal.

Lukša v roce 2009 spoluzakládal TOP 09 a byl až do loňského listopadu místopředsedou strany. Členství ve straně ukončil k letošnímu 31. březnu.

Jako důvod uvedl, že se nemůže ztotožnit s dnešní orientací politiky TOP 09 prezentovanou především Miroslavem Kalouskem, jež podle Lukši obsahuje ve většině případů pouze útoky, agresivitu, nenabízí žádná řešení a zapomíná na práci ve městech a vesnicích.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek tehdy uvedl, že odchod Lukši uvítal, protože se se stranou názorově rozešel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám