Hlavní obsah

Altner navrhl obstavit ČSSD účty, soud to zamítl

Novinky, jas
Aktualizováno

Zdeněk Altner požádal o vydání předběžného opatření, které by znemožnilo ČSSD nakládat s penězi na jejích účtech. Tímto způsobem se po ČSSD domáhá zaplacení 338 miliónů korun, které mu soud přiřkl za právní služby v kauze Lidového domu. Soud pro Prahu 1 mu ale žádost zamítl, sdělil mediální zástupce právní kanceláře zastupující sociální demokraty Jiří Chvojka. Soud tak učinil z formálních důvodů, Altner nezaplatil jistinu 10 tisíc korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Altner

Článek

Altnerův syn Patrik serveru Aktuálně.cz řekl, že soudní jistotu zaplatili včetně soudního poplatku. "Zaplatili jsme to v pondělí v průběhu dne. Určitě se to vysvětlí," citoval server Altnerova syna.

Altner dal ČSSD na zaplacení čas do pondělí s tím, že poté použije veškeré právní prostředky.

Jeho právník Václav Veselý řekl, že o dalším postupu momentálně jedná s tím, že jasněji by mělo být odpoledne. ČSSD uvedla, že Altnerovi zatím nezaplatí a přednostně chce uspokojit jeho věřitele.

Premiér a šéf strany Bohuslav Sobotka v neděli potvrdil, že ČSSD Altnerovi peníze nepošle a vyčká na rozhodnutí Nejvyššího soudu, k němuž podala dovolání.

„Šestnáctiletý soudní spor neskončil. Domníváme se, že rozsudek městského soudu není správný. Proto jsme požádali NS o odklad. V případě, že bychom peníze poslali na švýcarský účet a uspěli bychom při dovolání, tak jaké máme garance, že bychom ještě viděli peníze?“ uvedl o víkendu Sobotka s poukazem na skutečnost, že Altner chce, aby mu byly peníze poukázány na účet do Švýcarska. [celá zpráva]

Altner vysoudil stovky miliónů na ČSSD, zároveň však sám čelí řadě exekucí. [celá zpráva]

Anketa

Je podle vás zdržování vyplacení peněz právníku Altnerovi ze strany ČSSD legitimní?
Ano
16,1 %
Ne
83,9 %
Celkem hlasovalo 7442 čtenářů.

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám