Hlavní obsah

Všichni jsme Gogo. Teď jsou všichni Syřané, parafrázoval Zeman český film

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lomnice nad Popelkou

„Nevím, jestli znáte slavný český film Čtyři vraždy stačí, drahoušku. V něm zazněl výrok Všichni jsme Gogo. Tak tady v Německu jsou všichni Syřané,“ řekl prezident Miloš Zeman v přeplněném sále divadla v Lomnici nad Popelkou na Semilsku, když se na podnět z publika zamyslel nad současnou imigrantskou krizí v Německu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prezident Miloš Zeman při cestě po Libereckém kraji

Článek

Osobně se v souvislosti s přívalem nelegálních imigrantů do Evropy neobává vypuknutí třetí světové války, předpovídá spíš rozvrat evropského kulturního, sociálního i politického systému.

„Angela Merkelová podle mého názoru udělala jednu chybu. Spočívala v tom, že pozvala Syřany, zdůrazňuji Syřany, v důsledku syrské občanské války. A co se stalo? Najednou jsou všichni Syřané. Buď mají falešné syrské pasy, nebo nemají žádné pasy. Jsou buď z Iráku, z Afghánistánu, Pákistánu a řady dalších zemí, mimo jiné z Albánie a Kosova, což je zajímavé,“ řekl prezident Zeman.

Druhou chybou podle něho bylo nestanovení stropu pro přijímání nelegálních migrantů. „Podle mého názoru by sice ten strop měl být nula, ale připusťme, že Německo je velkorysejší, tak ať si stanoví nějaký strop. A ten potom dodržuje,“ řekl český prezident s tím, že za této situace za každým příchozím přijdou i jeho příbuzní, známí, případně celé vesnice.

Hrozí prý rozvrat evropské civilizace

Prezident Zeman je dlouhodobý odpůrce migrace, a proto opět varoval před rozvratem evropské civilizace, jak ji známe dnes. „Bude-li tento imigrantský proud pokračovat, vznikne rozvrácení evropského kulturního, sociálního, ale i politického systému a tak jako v Británii, Francii nebo Německu vzniknou odloučené enklávy, téměř ghetta, takzvané No Go zóny, protože tam se v noci bojí i policisté,“ varoval Zeman a jako bývalý prognostik pokračoval v chmurné vizi.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Výměnou za štědrý dar v podobě známých lomnických sucharů ozdobil Miloš Zeman prapor Lomnice nad Popelkou prezidentskou stuhou.

„Takto dojde k sociálnímu rozvratu. Ekonomika bude rozvrácena obrovským počtem výplat štědrých a později méně štědrých sociálních dávek. A protože primárně hovoříme o islámských imigrantech, a to je kultura, která bohužel není slučitelná s evropskou kulturou, vznikne kulturní konflikt. Viz například vztah islámu k ženám. Ženy tvoří polovinu populace. A když tu polovinu zaženete do nerovnoprávné polohy, tak je to samozřejmě chyba,“ dodal.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám